Selama hampir 3 tahun, broker IQ Option telah terbukti sebagai sebuah sistem perdagangan yang boleh dipercayai. Banyak pengguna mengakui platform ini paling senang digunakan, kerana ia mempunyai pelbagai set fungsi dan alatan berguna, dan ia memberi anda peluang untuk belajar dan menambah baik kemahiran perdagangan anda dalam ruang pasaran. Banyak pengguna platform ini meninggalkan tips untuk pedagang baharu agar mereka berasa selesa dan memperoleh keuntungan dengan sistem ini. 

 

Kebanyakan pedagang baharu mempunyai pelbagai soalan dan kebanyakannya tentang bagaimana menjana keuntungan dan mengelakkan risiko. Ini dan pelbagai tips lain disediakan dalam artikel ini. 

 

  • Kadar rendah 

Jangan laburkan banyak wang untuk transaksi tersebut. Adalah lebih baik memperoleh pendapatan kecil tetapi stabil berbanding rugi sejumlah besar wang sekali. Kelebihan sistem ini ialah caruman minimumnya - ini membolehkan anda mula bekerja dengan kadar dan kos minimum. 

 

  • Pilih satu strategi

Strategi membolehkan anda membuat ramalan dengan lebih tepat. Anda boleh membina strategi anda atau gunakan apa yang telah dibina oleh pedagang yang lebih berpengalaman. Ini merupakan penyelesaian terbaik jika anda berasa sukar untuk melakukan analisis dan menilai situasi pasaran untuk transaksi semasa. 

 

 

  • Jangan takut dengan risiko 

Risiko berkait rapat dengan perdagangan, anda harus bersedia untuknya. Jika anda tidak mahu kerugian wang yang banyak, maka masukkan sejumlah wang (sebaik-baiknya yang minimum). Ini akan membantu anda menetapkan had dan mengelakkan kerugian yang besar. 

 

  • Kawal emosi anda

Dalam erti kata lain, anda perlu mempunyai disiplin, iaitu, kawalan terhadap emosi anda. Panik boleh membawa kepada risiko dan kerugian; kelakuan impulsif tidak boleh dibawa ketika berdagang. Broker memerlukan pemikiran logik dan bersih, emosi sama sekali tidak diperlukan. 

 

  • Banyakkan bersabar

 Banyak pengguna sistem perdagangan bersifat kurang sabar. Ini adalah kesilapan terbesar dalam bidang aktiviti ini. Anda perlu ingat bahawa keuntungan besar tidak datang hanya dengan dua klik. Anda perlu meraih banyak pengetahuan dan pengalaman terlebih dahulu. Pedagang tidak melihat kepada keuntungan besar dan menjauhkan diri daripada broker. Jika anda boleh merancang dan membuat ramalan dengan tepat, maka ini boleh menjadi pekerjaan yang anda gemari dan menguntungkan. 

 

  • Jangan takut untuk menekan butang 

Banyak pedagang takut untuk menekan butang dan memeterai urus niaga. Ini adalah sifat tidak yakin dan kebimbangan terhadap kerugian. Setiap keputusan merupakan hasil analisis dan penelitian berdasarkan pengetahuan anda, jangan takut untuk membuat tindakan. 

 

Ini bukan hanya beberapa tips yang akan membantu anda menjadi pedagang profesional. Kawalan emosi, pilihan strategi dan perancangan jelas bagi setiap tindakan adalah asas kepada perdagangan yang berjaya. Broker ini memberikan anda banyak tips agar semua pengguna memperoleh bantuan yang mereka perlukan. Anda tidak perlu takut, hanya jangan sesekali malas untuk meneliti lebih banyak maklumat dan meluaskan pengetahuan anda mengenai sistem perdagangan tersebut. Pembangunan kendiri akan mendorong anda meraih lebih banyak pengalaman dan ini membolehkan anda membuat lebih banyak urus niaga menguntungkan yang akan membantu anda mencapai kebebasan kewangan.

SIMPLE AND RELIABLE
MONEY WITHDRAWAL
Skrill
Neteller
Mastercard
Visa
Maybank
RHB Bank
Hong Leong Bank
CIMB Bank
Public Bank
AmBank